Tsitruselised puuviljad (sh mandariinid) on ühed laialdasemalt kasvatatavad puuviljad. Tsitruselised sisaldavad tervet rida kasulikke bioaktiivseid ühendeid nagu näiteks eeterlikud õlid, polüfenoolid, karotenoidid ja vitamiinid. Mandariinimahla tööstuses moodustab jääkide osa umbes 60% tsitruseliste massist, mis koosneb koortest, seemnetest, mesokarbist ning viljalihast. Nende jääkproduktide ladustamine prügimäele ilma lisatöötluseta võib aga põhjustada tõsiseid keskkonnaprobleeme. Samal ajal sisaldab see söögiks mittekõlbulik sekundaarne biomass suurel hulgal bioaktiivseid ühendeid, mis teeb sellest ideaalse jätkusuutliku ning taastuva tooraine kõrge lisandväärtusega kemikaalide tootmiseks, mis on nõutud toiduaintete-, farmaatsia- ning kosmeetikatööstuses.
Projekti eesmärgiks on välja arendada ja optimeerida mandariinimahla pressijääkide väärindamise tehnoloogiaid, et vähendada Gruusia mandariinimahla tööstuse keskkonnajalajälge, kasutades selleks ringmajanduse põhimõtteid. Uurimistöö fookuses on jätkusuutlikud ning efektiivsed ekstraheerimise meetodid nagu aurudestillatsioon (limoneeni eraldamiseks) ja ultraheli-toetatud ekstaktsioon (hesperidiini eraldamiseks). Mandariinimahla pressijääkide maksimaalse väärindamise tehnoloogiate väljaarendamise eesmärgiks on tehnosiirde laborist tööstusesse järk-järguline skaleerimine ning tehnoloogia rakendamine tööstuslikus protsessis.